Grace Kelly henkilökuva.
Grace Kelly, syntynyt tähdeksi.

Monacon ruhtinas Rainierin ja näyttelijä Grace Kellyn suhde alkoi vuonna 1955, kun Cannesin elokuvajuhlille saapunut Grace Kelly kutsuttiin Monacon palatsissa järjestettyihin muotikuvauksiin. He tapasivat kuvauksissa ja aloittivat kirjeenvaihdon. Muutettuaan myöhemmin Monacoon, Grace Kelly luopui lopulta myös näyttelijän urastaan.

Grace Kelly

Katsotaan ensin Grace Kellyn syntymäkarttaa, 1. huonetta koristaa Merkurius, Kuun alasolmu, Aurinko ja Mars skorpionissa, joten hän varmaan piti vauhdin hurmasta nuoruudessaan, vaikka lasten saamisen jälkeen se yleensä toki naisilla vähenee.
Alitajunnan huoneessa sijaitseva Venus omassa merkissään vaa’assa, pyrkii yleensä kohteliaaseen ja miellyttäviin käytöstapoihin sekä odottaa sitä myös muilta. Tämä asema tuo sopeutuvaisuutta elämäntilanteiden muutoksiin ja se viittaa kauneuden vaalimiseen sekä myös miellyttämisen tarpeeseen. Aurinko, Kuu ja Pluto ovat suurkolmiossa keskenään, joten veden merkissä ei varmastikaan ole tunteenomaisuutta puuttunut. Vahvana skorpionina, hänellä oli sisäistä tahdonvoimaa ja herkkyyttä reagoida tunteenomaisesti asioihin, mikä on joskus myös kirous, sillä reagoidaan asioihin liian tunteenomaisesti, jolloin maalaisjärjen käyttö unohtuu. Auringon yhtymä Marsiin voi viitata pään alueen ongelmiin, ihan samalla tavalla, kuin ihminen voisi menehtyä auto-onnettomuudessa tai oman käden kautta. Merkuriuksen yhtymä Kuun alasolmuun tukee hyvin sitä, että hän on kärsinyt omista puheistaan ja mielipiteistään. Kuu kaloissa kokee tunteet usein syvästi, siten asema on taipuvainen stressin tuomille fyysisille haitoille. Kuu kaloissa kuvaa erityisesti äitiin kohdistuvaa voimakasta empatiaa, mihin persoonan on itse löydettävä ja asetettava omat rajansa.
Julkisuuden valokeilaa koristaa upeasti MC akselin Leijonan merkki, jossa myös Vesta sijaitsee. Hänen oli tarkoitus omistautua uralleen ja olla valovoimainen tähti, sillä leijonan merkissä erityisesti rakastetaan esillä oloa. Hän oli oman elämänsä tähti myös filmitähden uran jälkeen. 6. huoneen kärjellä oleva Uranus on äkillinen arjen muuttaja ja se on varmasti näkynyt ihmissuhteissakin. 1.-7. huoneen skorpioni-härkä akseli viittaa ihmissuhteisiin, joissa ihmissuhteet ovat tärkeitä, mutta niissä voi olla mustasukkaisuutta ja itsepäisyyttä mukana. Lemmenläksyn haasteet ovat vieneet elämässä eteenpäin. Ei voi olla miettimättä sitä, kun he alussa kirjoittivat toisillaan eli tuo Jupiter 8. huoneessa, jolloin sisäinen muutos onnen suhteen tapahtuu kommunikoimalla sekä myös luopumisen kautta, joten kirjeenvaihto ja myös näyttelijän urasta luopuminen linkittyy tuohon. Entä olisiko hän voinut välttyä romanssin kautta ulkomaille muutosta, koska 9. huoneen ravun hallitsija Kuu sijaitsee 5. huoneessa? Millainen Grace Kellyn ja Rainierin synastria on, vertaillaan seuraavaksi heidän syntymäkarttojaan keskenään.

Satuhäitä vietettiin 19. huhtikuuta 1956, kun Grace ja Rainier sanoivat toisilleen tahdon Monacon katolilaisessa Saint Nicholasin katedraalissa. Taivaalla oli tuolloin Marsin oppositio Uranukseen, tämä planeettapari on usein parisuhteen synnyssä mukana ja myös avioliittokartoilla. Tuona päivänä myös Aurinko oli oinaassa oppositiossa Neptunukseen ja molemmat olivat kriittisessä 29 asteessa, viitaten muutokseen. Päivää aiemmin pidettiin siviilivihkiminen, jossa sitoutumista kuvaava Merkurius oli Gracen Chironilla ja Venus oli hänen Jupiterillaan sekä Neptunus oli hänen Venuksellaan viitaten siis rakkausasioihin. Kuun yläsolmu oli hänen sitoutumista kuvaavalla Junollaan. Merkurius oli Rainierin Venuksella ja Pluto teki sekstiiliä askendentille.

Grace Kellyn syntymäkartta.
Grace Kelly.

Grace Kellyn ja Rainierin synastria

Gracellä on nousevana merkkinä skorpioni, kun taas Rainierilla on kaksonen, joten ulkopuolisen silmin, he näyttivät varmaan aika epäsopivilta toisilleen, koska heidän esiintymistapansa ovat erilaisia. Tämä ei vielä kerro yhteensopivuudesta vaan siitä, että introverttinä Grace on vaiteliaampi, kun taas Rainier on sosiaalisempi niin ulospäin, kuin viestintätavoiltaankin. Molemmilla on samankaltainen arvomaailma, sillä molempien Venukset sijaitsevat hallitsijamerkissään. On tärkeää huomata, että Gracen 7. huonetta hallitsee Venus ja Rainierin Venus sijaitsee hänen 7. huoneessa DC:n tuntumassa, mutta ennenkaikkea yhtymässä Gracen Kuun yläsolmuun, mikä on merkittävän ihmissuhteen indikoija. Rainierin Venus on myös tarkassa yhtymässä Gracen Chironiin, mikä voi liittyä myös siihen, että Rainier ei hyväksynyt Gracen jatkavan filmitähden uraansa. Toisaalta kun menee naimisiin monarkin kanssa, niin voiko kukaan enää jatkaa uraansa?

On sopeuduttava ja sitouduttava uuteen tehtävään. Siihen Gracella oli edellytykset, mutta Gracen Kuun yläsolmun härän merkki viittaa käytännönläheisempään elämänsuuntaan, kuin loisteliaaseen glamourmaailmaan, vaikkakin urahuoneen Leijona siihen toki viittaa uran suhteen. Molempien Marsit ovat myös vesimerkeissä, jolloin toimintatavoissa löytyi ymmärrystä.
Rainierin Aurinko sijaitsee Gracen 8. huoneessa ja Gracen Aurinko sijaitsee Rainierin 6. huoneessa. Heillä on myös tyypillinen Kuu-Saturnus avioliittoaspekti. Kuu-Uranus kontakti viittaa ajoittain tunteiden äkillisiin muutoksiin, mikä on omiaan tuomaan äkillisiä haasteita parisuhteeseen. Rainierin Uranus on myös yhtymässä Kuun alasolmuun, joten hänen urallaan ja julkisuuskuvassa on tapahtunut äkillisiä karmallisuuteen viittaavia tapahtumia. Emotionaalinen horjuvuus on ollut parisuhteen kulmakiviä, miten kulkea rinta rinnan yhdessä, ei toisiaan vastaan uhriutuneena. Gracen Saturnus Rainierin 7. huoneen kärjellä viittaa hänen muuttavan niin Rainierin elämää, kuin hänen ihmissuhteitaankin. Saturnus toisen 7. huoneessa voi kuvata myös kyseisen parisuhteen menettämistä karmallisesti, vaikuttaen ihmissuhteisiin. Gracen Pluto ravussa, mikä kuvaa herkkää sisäistä muutosta ja aloitteellista vallankäyttäjää, on Rainierin sitoutumista kuvaavalla Junolla. Hyvin omistushaluinen ja sitoutuva parisuhde? Temperamenttia synastriasta ei puutu, joten asioista ollaan varmasti oltu eri mieltä, mutta sopusointua synastriassa on myös paljon. Gracen Venus on kolmiossa Rainierin nousuun, mikä kertoo myös sopusointuisesta arvostuksesta toista kohtaan.
Rainierin Aurinko on Gracen Aurinkoon kvinkunssissa, joten niiden on vaikea kohdata toisiaan. Myös Gracen Kuu on Rainierin Aurinkoon neliömerkissä, missä on sielunpuolikkuus, mutta nämä tuovat häiriöitä parisuhteeseen. He ovat varmaan eläneet erillään näiden myötä ajoittain, vaikkakin parisuhde on voinut silti olla kiinteä. Merkuriukset ovat hyvin erilaiset, joten keskustelun saralla oli varmaan suurimmat haasteet, kun on vaikea ymmärtää toista.
Kuu-Saturnus kontakti on kuitenkin yleensä parisuhdetta kiinni pitävä ”liima”, joten ei tätä parisuhdetta kovin helposti rikota. Kartoilla on siis pitkäkestoiseen suhteeseen viittaavia kontakteja useita, mutta täydellistä yhteiseloa ei välttämättä ole ollut, sillä tarvitaan paljon työtä, jotta molempien emotionaaliset ja henkinen yhteys kohtaavat. Arvomaailman samanlaisuus ja toisen kunnioittaminen ovat kuitenkin vahvasti suhdetta tukevia. Molempien Kuun yläsolmu on maaelementissä sijoittuen toisen 11. huoneeseen, joten he olivat varmaan hyviä ystäviä ja vaikuttivat myös voimakkaasti toistensa ystävyyssuhteisiin ja verkostoihin. Millaisissa olosuhteissa Grace Kelly kuoli ja mitä kyseinen ajankohta kertoo astrologisesti?

Grace Kellyn ja Rainierin synastriakartta.

Gracen kuolema

Monacon ruhtinatar Grace kuoli traagisesti myöhään tiistai-iltana 14. syyskuuta 1982 sairaalassa edellisenä aamuna auto-onnettomuudessa saamiinsa vammoihin vain 52-vuotiaana. Kuolinsyyksi ilmoitettiin aivoverenvuoto.
Ruhtinatar oli ollut aamulla matkalla maaseutuasunnolta kohti kotiaan, kun hän ajaessaan oli valittanut päänsärkyä nuorimmalle tyttärelleen Stéphanielle. Hän sai ajaessaan sairauskohtauksen, todennäköisesti kyse oli aivoinfarktista. Auto putosi jyrkännettä pitkin alas, hänen ajaessaan kohtalokkaasti kurviin Monacon kiemuraisella tiellä. Kyydissä oli mukana tuolloin vielä 17-vuotias Stéphanie, joka sai onnettomuudessa lukuisia vammoja, mutta selvisi hengissä.

Astrologisesti kun katsotaan ajankohtaa, tuolloin Pluto oli yhtymässä Saturnukseen vaa’assa neliöiden hänen Plutoaan. Tämä aspektihan on ollut vuoden alussa myös aktiivinen ja moni tietää, että se liittyy niin vanhuksiin, kuin karmalliseen kuolemaan. Myös Jupiter oli hänen nousullaan, mikä usein mielletään tavallaan vapauttajana kuolemaan liittyvissä aspekteissa. Myös Uranus teki aspektin nousulle, viitaten äkilliseen ja yllättävään tapahtumaan. Mars oli yhtymässä Cerekseen, mikä kuvaa luopumista ja nämä olivat yhtymässä hänen Marsiinsa. Hänellä oli siis samaan aikaan Marsin paluu. Myös Neptunus jousimiehessä oli saapumassa yhtymään Saturnuksen kanssa, joten kaikki hitaat planeetat, mitkä ovat aina elämää vahvasti muuttavia, olivat aspektissa hänen karttaansa.

Tässä lyhyt katsaus yhteen aikansa seuratuinpaan naiseen, joka valloitti monen ihmisen sydämen ja hän teki myös paljon ihmisten hyvinvoinnin eteen. Annetaan hyvän kiertää!

Ensi viikolla kirjoitan henkilökohtaisempaa asiaa, joten kannattaa pysyä kanavalla.

Pitäkää huolta itsestänne ja toisistanne,

AstroMinna

AstroMinna logo.
Kurkista tulevaisuuteesi!