Artisti The Cranberries yhtye.
Dolores O’Riordan The Cranberries

Dolores oli The Cranberries -yhtyeen laulaja ja lauluntekijä, joka syntyi Irlannin Ballybrickenissä vuonna 1971. Hänen lauluissaan on vahvaa kelttiläistä vaikutusta. Katsotaan ensin lyhyesti hänen elämäänsä astrologisesti ja lopuksi vielä hiukan hänen syntymäkarttaansa.

The Cranberries

Dolores oli vain 18-vuotias mennessään yhtyeen koe-esiintymiseen, missä hän esitti kirjoittamansa laulun Linger ja sai paikan Cranberry Saw Us -yhtyeestä. Vuonna 1989 perustetun yhtyeen nimi muutettiin The Cranberriesiksi, kun hänestä tuli yhtyeen keulahahmo. Yhtye lopetti esiintymisensä vuonna 2003, minkä jälkeen Dolores aloitti soolouran ja julkaisi kaksi albumiaan Are you listening? ja No baggage. The Cranberries teki uuden paluun vuoden 2009 lopulla, mutta joutui perumaan keikat Doloresin selkäongelmien vuoksi vuonna 2017. Tuolloin Neptunus teki jo oppositiota hänen Aurinkoonsa, viitaten kenties uhriutumiseen, sillä tuo saa miettimään, oliko todellisuudessa kyse fyysisestä ongelmasta, vai yliherkkyydestä? Yhtyeeseen kuuluivat Noel Hogan, Mike Hogan ja Fergal Lawler.

Yksityiselämä

Dolores meni naimisiin 18.7.1994 Duran Duranin kiertuemanageri Don Burtonin kanssa ja heidän liittonsa kesti vuoteen 2014 asti. Heillä on kolme lasta ja heidän avioituessaan, Doloresilla oli Saturnuksen neliö itselleen viittaamassa muutokseen elämässä. Saturnus oli myös oppositiossa hänen Aurinkoonsa ja semisekstiilissä hänen Mars yhtymä Kuun pohjoissolmu sekstiili Chironiin, jolloin Saturnus teki hänen Yodistaan Bumerangi Yodin. Yodia kutsutaan joskus myös Jumalan sormeksi, eikä se ole helppo, koska siinä on niin eripariset energiat, mitkä on vaikea saada toimimaan ja hänellä Yodissa oli mukana Aurinko ja perääntyvä Mars, mitkä kuvaavat juuri elinvoimaa ja toimintatapoja.

Hänellä oli maaninen jakso vuonna 2013, jolloin hän yritti itsemurhaa, minkä vuoksi hänellä todettiin kaksisuuntainen mielialahäiriö 10.11.2014. Tuolloin hänellä oli Saturnus neliössä Merkuriukseen ja yhtymä Jupiteriin, mikä on myös kriittisessä 29 asteessa sekä Pluto yhtymä Mars 1. merkkipaikassa semisekstiilissä hänen Marsiinsa ja myös neliössä hänen Kuu yhtymä Chironiinsa viittaamassa maaniseen jaksoon, josta on tarkoitus eheytyä. Mikä tärkeintä, hänellä oli Uranuksen oppositio, johon Pluto yhtymä Mars teki neliötä. Äkillinen muutos toimintatavassa, johon liittyy itsemurhayritys? Kun tällaista tapahtuu, on yleensä Saturnus ja Uranus mukana osoittamassa kohtaloon viittaavaa tienristeystä elämässä.

Dolores kertoi 2010-luvulla, että perhetuttu oli käyttänyt häntä hyväkseen 8–12-vuotiaana. Se on alkanut Saturnuksen saapuessa hänen Aurinko/Venukselleen aktivoiden Yodin, jolloin Saturnus oli taivaalla neliössä Neptunukseen ja hyväksikäyttö päättyi todennäköisesti Saturnuksen saapuessa kvinkunssiin hänen Kuuhunsa ja Saturnukseensa. Hän kärsi masennuksesta ja anoreksiasta, johon vaikutti osaltaan myös valtavan suuri menestys hyvin nuorena. Vuoden 2014 lopulla Dolores muutti New Yorkiin Manhattanille, josta hän osti asunnon venäläisen muusikon Olé Koretskyn kanssa, jonka kanssa hän jakoi elämänsä viimeiset vuodet. Tuolloin Saturnus oli saapunut hänen Jupiterilleen, viitaten ulkomaihin ja hänellä oli myös Jupiterin neliö itselleen.

Hän osti talon läheltä irlantilaista kotikaupunkiaan Limerickiä vuonna 2017. Tuolloin Saturnus oli jousimiehessä neliössä hänen Plutoonsa ja Pluto oli hänen askendentillaan kolmiossa Venukseen, viitaten hankintaan, mutta Neptunus oli oppositiossa hänen Aurinkoonsa, mikä selittää tulevia tapahtumia. Millaisia pettymyksiä hänellä oli? Uranuksen sijainti oinaassa 4. merkkipaikassa saa miettimään vapaudentarvetta ja myös sitä, millainen suhde hänellä oli tuolloin kumppaniinsa? Jupiter teki oppositiota hänen Uranukseensa 4. merkkipaikassa, mikä mahdollisti uuden kodin hankinnan, mutta samaan aikaan kuitenkin Saturnus oli jousimiehessä 12. merkkipaikassa viittaamassa haasteisiin psyyken tasolla.

Syyskuussa 2017 hän alkoi laatia itsemurhaviestiä juodessaan alkoholia samaan aikaan, kun hän otti Lorazepamia. Neptunus oli oppositiossa hänen Aurinkoonsa, viitaten mahdolliseen itsesääliin, kun taas Mars oli arvostelevassa neitsyessä. Hänen viimeinen esiintymisensä oli 14.12.2017 New Yorkissa ja hän kävi jouluna katsomassa lapsiaan, jotka asuivat isänsä luona Torontossa. Tammikuun alussa hän saapui Irlannin kotiinsa, jossa hän tapasi 9.1.2018 psykiatrinsa, jonka mukaan Dolores oli elämäniloinen, eikä merkkiäkään itsetuhoisuudesta. Tuona päivänä Kuu oli sosiaalisessa ja myötäilevässä vaa’assa, johon Merkurius teki jousimiehessä sekstiiliä, joten ulkoisesti kaikki näytti varmasti hyvältä. Kuitenkin Mars ja Jupiter olivat yhtymässä skorpionissa, mikä viittaa manipuloivaan tapaan toimia, jolloin kaikki ei välttämättä ollut ihan sitä miltä näytti, sillä kauriissa oli askendentilla Venus, Aurinko, Pluto sekä Saturnus kauriin alkuasteilla, jolloin on mahdollista, että pinnan alla on rajoitteita ja vahvaa rajanvetoa. Ne tekivät siis kolmiota hänen Aurinkoonsa ja vaikka kolmio on aspektina helppo, niin kaikki planeetat eivät ole helppoja. Tämä oli täyden Venuksen aikaa ja he aloittivat uuden levyn äänittämisen tammikuulla.

Kuitenkin suunnitelmat muuttuivat, sillä hänet julistettiin kuolleeksi 15.1.2018 klo 09:16 GMT Lontoossa. Saturnus, Merkurius ja Kuu kauriissa olivat yhtymässä keskenään 1. merkkipaikassa ja myös Pluto, Aurinko ja Venus olivat hänen askendentillaan. Huomionarvoista on, että hänen avioituessaan Saturnus teki hänen Yod kuviostaan Bumerangin, nyt sen teki Neptunus, mikä kuvaa itsepetosta, harhoja ja myös jollain lailla epäselvää kuolemaa, mihin usein liittyy päihteet. Yod oli hänen elämänsä tärkeimpiä koetinkiviä, jota hän ei kyennyt saamaan tasapainoon omien kompleksiensa vuoksi.

Hän oli soittanut klo 02:00 aamuyöllä äidilleen, minkä jälkeen hänet löydettiin samana aamuna Mayfairissa sijaitsevasta London Hilton on Park Lane -hotellista. Hän oli ollut levyttämässä uutta musiikkia yhtyeensä kanssa Lontoossa ja In The End albumi oli tarkoitus julkaista seuraavana vuonna. Kuolinsyyntutkijan mukaan kuolema johtui tapaturmaisesta hukkumisesta kylpyammeeseen alkoholimyrkytyksen aiheuttaman sedaation jälkeen. Hän oli vain 46-vuotias kuollessaan ja The Cranberriesin In The End sai Grammy-ehdokkuuden parhaasta rockalbumista vuonna 2020.

Dolores O’riordan

Hänellä oli Aurinko, Venus ja Pluto neitsyessä 9. merkissä, joista Venus on alennuksessa. Hän pyrki kaikessa täydellisyyteen ja oli todennäköisesti aika armoton itseään ja muita kohtaan. Käytännössä hän toteutti itseään julkaisemalla musiikkia ja usein tuo asema indikoi asumista ja matkustamista ulkomailla. Sen kautta saa uusia virikkeitä ja myös ihmisen omat näkökulmat asioihin muuttuvat kokemusten kautta. Venus neitsyessä 9. merkissä pyrkii jatkuvasti ymmärtämään maailmaa, mutta ihmissuhteissa haasteeksi voi nousta tarve vaatia kumppanilta liikaa. Pluto neitsyessä tuo ravintoasioihin keskittymistä, mikä hänellä liittyi syömishäiriön kautta myös mielialahäiriöön. Merkurius oli leijonan viimeisillä asteilla 8. merkissä neliössä Jupiteriin, joten hänellä oli taipumusta osua puhuessaan asioiden ytimiin, mutta myös taipumus puhua läheisilleen totuudentorven kaltaisesti, kuin alamaisilleen?

Sitten viimeisenä, mutta ei tietystikään vähäisimpänä Kuu oinaassa, joka on oppinut taistelemaan, sillä lapsuuden koti on jollain lailla ristiriitainen ja riitaisa, mistä on syntynyt aikuisuuteen sama malli. Kuu oinaassa etsii jatkuvasti haasteita ja on hyvin itsenäinen, mutta temperamentti on nopeasti syttyvää. Sijaitessaan 4. merkkipaikassa koti ei tuo normaalia turvaa, vaan siellä on todennäköisesti tunteikkaita konflikteja, koska ikäänkuin etsitään ihmistä, joka haastaa riitaa kanssasi. Mars vesimiehessä 2. merkissä taistelee ihmisten oikeuksien puolesta, mitä hän teki sanoitustensa kautta, mutta perääntyvä Mars on tunnetusti vaikea sijainti naisen kartalla. Perääntyvä Mars viittaa sisäänpäinkääntyneeseen vihan ja aktiivisuuden voimaan, erilaisuuden kokemuksiin, omiin hallitsemattomiin tarpeisiin ja myös seksuaalisuuteen, mikä on ikään kuin lukossa, sitä ei kyetä ilmaisemaan. Tässä on yksi masennuksen ja maanisen puolen vahva indikaattori. Se indikoi myös karmaa suhteessa miehiin, mutta viittaa myös toimintatapojen epäloogisuuteen, jolloin voi olla vaikea viedä asioita eteenpäin tai puolustaa itseään.
Toisaalta Neptunus on 12. merkkipaikassa tuomassa taipumusta haaveilevaan mielen tasoon ja sen myötä myös ailahtelevuuteen, koska ei kyetä kohtaamaan todellisuutta sellaisena, kuin se on.

Syntymäkartan askendentti oli 20 astetta kaurista, joten hän veti puoleensa herkän oloisia rapuja. Kauriissa on löydettävä määrätietoinen ote niin itsestä, kuin omasta elämästään. Ennen sen löytymistä ihminen on helposti erakoituva ja turvallisuushakuinen valinnoissaan, sillä kauriissa on rajoitteita, mitkä estävät usein ihmistä pääsemästä tavoitteisiin. Kauriissa on tarve jatkuvasti korjata asioita, jolloin elämä voi olla jatkuvaa korjaamista.

Jupiter oli 29 astetta skorpionia yhtymässä MC:n, joten hän oli periksiantamaton ja usein mustaan pukeutuva persoona julkisuuskuvassaan. 29 aste kuitenkin viittaa siihen, että hänen onneaan elämässä ja näkemyksissä koetellaan säännöllisesti elämässä. Skorpioniin liitetään liiallinen alkoholin käyttö ja liian voimakkaat tunnemyrskyt, kun taas Jupiteriin liitetään laajentuvaisuus ja luopumisen teema. Siinä olisi hänen kuolemansa teema?

Hänen kartallaan oli leija kuvio, mikä muodostui Mars vesimiehessä yhtymässä Kuun yläsolmuun 2. merkissä kolmiossa Saturnukseen kaksosissa 6. merkissä ja ne tekivät sekstiilin Kuuhun oinaassa, mikä oli yhtymässä perääntyvään Chironiin 4. merkissä. Suurkolmion kärkenä oli Uranus vaa’assa. Leija on mahdollisuuksien kolmio, siten elämään tulee menestymisen aikakausi mielen lahjojen kautta, mutta tuossa leijassa on ongelmakohtia.

Kuunsolmut ovat vesimies-leijona polariteetissa, joista leijona alasolmu viittaa siihen, että hän on jo aiemmissa elämissä ollut esiintyjä ja arvovaltainen henkilö. Hän oli yhtyeen keulahahmo ja muuntautui laulujensa kautta, joten hän saavutti varmasti Kuun yläsolmunsa ja osin askendenttinsa kauriissa, vaikka henkiseen tarkoitukseen tuskin kuuluu itsetuhoisuus, minkä vuoksi se jäi saavuttamatta.

Olisiko häntä voitu auttaa, jos hän olisi etsinyt astrologin avaamaan oman karttansa henkilökohtaisia planeettoja, niiden aspekteja ja yod kuviota, saadakseen ymmärrystä itseensä ja erityisesti komplekseihinsa?

Zombie

Zombie laulun nimi kuvaa mielialahäiriön toista ääripäätä ja sen vuoksi päätin ottaa sen tähän loppuun, sillä tuo laulu kuvaa myös hänen elämänsä dramaattista päätöstä. Hän kirjoitti Zombie laulun vastauksena Johnathan Ballin (3 vuotta) ja Tim Parryn (12 vuotta) kuolemaan, jotka saivat surmansa IRA:n pommi-iskussa Luoteis-Englannin Warringtonissa, kun kaksi roskakoriin piilotettua laukaisinta räjäytettiin.

Zombie https://www.youtube.com/watch?v=BxrLVldZtmg

Doloresin muistoa kunnioittaen,

AstroMinna

AstroMinna logo.
Kurkista tulevaisuuteesi!